top of page

Veelgestelde vragen bij huren silent disco

Heeft u hulp nodig? Voordat u belt, kunt u eerst onze antwoorden op de meestgestelde vragen bekijken. 

1

Wat kost het huren van silent disco headsets?

Bij a Silent Company betaal je voor de huur van de silent disco koptelefoons (3-4 euro), de extra zenders (7,50 tot 15 euro) en eventuele verzendkosten.

2

Wanneer krijg ik de koptelefoons binnen?

Je ontvangt de box met koptelefoons 1 tot 2 dagen voor je feest. Na het evenement stuur je de silent disco headsets op de eerstvolgende werkdag retour.

3

Hoelang gaat de accu van de koptelefoon mee?

De batterijduur van een silent disco set is ongeveer 6-8 uur. Wat ruim voldoende is voor een leuk feest! Als je de set voor meerdere dagen huurt, zullen we ook opladers meesturen.

4

Waarom heb ik meerdere zenders nodig?

Als je gebruik wilt maken van meerdere kanalen om verschillende soorten muziek aan te zetten, is het nodig om extra zenders te hebben (tot maximaal 3).

5

Wat kan ik verwachten bij mijn bestelling?

  1. Het aantal koptelefoons dat je hebt besteld + opladers*. 

  2. Het aantal radiozenders dat je hebt besteld + opladers* + alle kabels die je kan gebruiken om muziekbronnen aan te sluiten.

  3. Een discolicht om je feestje compleet te maken!

 *(alles is opgeladen op het moment van verzending)

6

Hoe zet ik de zender aan?

Aan de zijkant van de zender zit een aan en uit knop. Houdt de bluetooth-knop ingedrukt totdat deze blauw/rood gaat knipperen. Verbindt deze vervolgens met uw muziekbron/telefoon.

7

Wat is het bereik van de zender?

De zender heeft een bereik van ongeveer 300 meter. Het bereik kan  verminderd worden als er veel muren tussen de zender en de ontvanger (koptelefoon) staan.

8

Hoe werkt het opzetten van de silent disco?

  1. Zet de radiozender (TX-80RF) aan. 

  2. Verbind je laptop, mobiel of een andere muziekbron met de radiozender via bluetooth door de bluetooth-knop op de radiozender 3 seconde in te drukken. Je kan ook via een AUX kabel verbinden. 

  3. Doe de koptelefoons aan en zet deze op het juiste kanaal, welke te zien is op de display van de radiozender. 

Wanneer je de koptelefoons en radiozender(s) hebt ontvangen zijn deze volledig opgeladen en gaan ze 6-8 uur mee. Daarna moeten deze alleen nog maar aan worden gezet met aan/uit knop. Doordat de koptelefoons automatisch verbinden met de radiozender via een radiofrequentie zijn deze al verbonden! Om muziek af te spelen kan er met bijvoorbeeld een telefoon of laptop via bluetooth of een autojack gemakkelijk verbonden worden met de radiozender. Wanneer je bij aSilentCompany bestelt leveren we de opladers van de koptelefoons en de radiozenders er ook bij, zo kom je nooit met een lege batterij te zitten. 

De koptelefoon kan drie afzonderlijke kanalen met verschillende muziek tegelijkertijd ontvangen. Om van kanaal te veranderen druk je gewoon op de groene schakelknop aan de zijkant en de koptelefoon schakelt onmiddellijk over naar het volgende kanaal. Er zijn 3 opties (Rood, Blauw, Groen) en het aantal aanwezige radiozenders bepaalt hoeveel zenders u kunt gebruiken. (1 zender = 1 kanaal | 2 zenders = 2 kanalen | 3 zenders = 3 kanalen). 

9

Kan ik een DJ-set aansluiten op de zender?

Ja dat kan zeker. Daarvoor hebben we een kabel met 2 mannelijke tulpen (rood & wit) naar een mannelijke mini-jack.

10

Kan ik een microfoon aansluiten op de zender?

Ja, dat kan. via een AUX-kabel kan je de microfoon aansluiten op de zender. Als je bij de bestelling laat weten dat je een microfoon nodig hebt leveren wij deze erbij.

11

Kan ik 2 telefoons op één zender aansluiten?

Ja dat kan, echter kan er maar 1 nummer tegelijk worden afgespeeld per zender. Wanneer je 2 zenders hebt kan je wél van muziek wisselen. 

12

Waar kan ik de headsets ophalen en terugbrengen?

Dit kan op het adres:

Koningin Wilhelminalaan 435, 2274 BA Voorburg. 

bottom of page