top of page

Wat Is Een Silent Disco?

Je zal er vast wel is van hebben gehoord: een "Silent Disco". Maar wat houdt dat nou precies in? Waarom zou je zoiets überhaupt doen? En hoe werkt dat dan? We hebben het één en ander op een rijtje gezet om het concept Silent Disco wat beter te kunnen begrijpen en je hopelijk ook enthousiast te maken! 

Een silent disco of silent rave is een evenement waarbij mensen dansen op muziek die beluisterd wordt via draadloze koptelefoons. In plaats van een speakersysteem te gebruiken, wordt de muziek uitgezonden via een radiozender en wordt het signaal opgepikt door draadloze koptelefoonontvangers die door de aanwezige gedragen worden. Dit zorgt voor het effect van een bijna stille ruimte met allemaal dansende mensen. 

Waarom een Silent Disco?

Als je nog nooit bij een silent disco bent geweest zal je je misschien afvragen waarom je een silent disco zou houden? Het houden van een silent disco lijkt erg veel op een normaal feestje, maar dan toch net wat anders:

 • Geen geluidsoverlast voor buren (op soms wat vals gezang na). 

 • Geen oorsuizen van te harde muziek, want je kan zelf het geluid aanpassen van je eigen koptelefoon. 

 • Wel goede gesprekken en geen schorre stem na een feestje! Door één van de oortjes, of de hele koptelefoon, af te doen kun je normaal met elkaar praten en elkaar goed verstaan zonder boven de muziek uit te moeten komen. 

 • Altijd helder geluid, zelfs als je even de naar de wc gaat mis je geen leuke nummers! 

 • Meerdere muzieksmaken op één feestje. Doordat de koptelefoons met meerdere zenders kunnen verbinden staat er altijd wel een muziekgenre op waar je op dat moment zin in hebt. 

 • Geen elektriciteit nodig! Doordat al onze materialen draadloos zijn kan het feestje overal plaatsvinden.

 • Voor alle leeftijden. Het maakt niet uit hoe oud je bent, een silent disco is altijd leuk!

Naast al deze voordelen is het natuurlijk ook gewoon leuk om een keer wat anders te doen dan wat je altijd doet. Daarvoor is een silent disco perfect, het geeft een nieuwe dynamiek aan een feestje die je nog nooit eerder hebt ervaren!

Wat heb je nodig voor een Silent Disco?

Een silent disco organiseren is niet zo moeilijk als het lijkt. Je hebt maar vier elementen nodig om een silent disco te houden:

 1. Eén tot drie radiozenders zodat de muziek bij de koptelefoons komt.

 2. Een stel draadloze koptelefoons om muziek te kunnen luisteren.

 3. Een muziekbron voor elke zender om muziek te kunnen afspelen.

 4. Wat vrienden om mee te dansen. 

Wij raden ook aan om met feestverlichting de ruimte te verlichten om alle gasten in de feestsfeer te krijgen! 

 • Wanneer je de koptelefoons en radiozender(s) hebt ontvangen zijn deze volledig opgeladen en moeten deze alleen nog maar aan worden gezet. Doordat de koptelefoons automatisch verbinden met de radiozender via een radiofrequentie zijn deze dus al verbonden! Om muziek af te spelen kan er met bijvoorbeeld een telefoon of laptop via bluetooth of een autojack gemakkelijk verbonden worden met de radiozender. Wanneer je bij aSilentCompany bestelt leveren we de opladers van de koptelefoons en de radiozenders er ook bij, zo kom je nooit met een lege batterij te zitten.

 • De koptelefoon kan drie afzonderlijke kanalen met verschillende muziek tegelijkertijd ontvangen. Om van kanaal te veranderen druk je gewoon op de groene schakelknop aan de zijkant en de koptelefoon schakelt onmiddellijk over naar het volgende kanaal. Er zijn 3 opties (Rood, Blauw, Groen) en het aantal aanwezige radiozenders bepaalt hoeveel zenders u kunt gebruiken. (1 zender = 1 kanaal | 2 zenders = 2 kanalen | 3 zenders = 3 kanalen). 

"Gehuurd voor mijn verjaardag. Super fijne service en de headsets hebben een verrassend goed geluid. Dankzij jullie een geslaagde verjaardag gehad"

Leon Appel

"Voor het eerst een Silent Disco gehouden, opzetten was veel makkelijker dan gedacht gelukkig en echt een top avond gehad!"

Jasper Bastiaans

''Geweldige ervaring met de silent disco headsets! De kwaliteit van het geluid was goed, net als de service. Zeker aan te bevelen!''

Daan Frerichs

Bestel direct jouw silent disco headsets! 

Aantal zenders

Bedankt voor je aanvraag!

bottom of page